Jazzrytmit arvosteli Swinging Standards -albumin

Nykyään vain internetissä toimivan Jazzrytmit-lehden toimittaja Osku Rajala kirjoitti ilahduttavan myönteisen arvostelun tupla-albumistamme JanneMaarala Trio Featuring Juki Välipakka: Swinging Standards.

Tässä muutamia poimintoja Jazzrytmit-lehden arvostelusta:

 ”Joku voi moittia scattin määrää, jota levyillä onvaikka toisille jakaa. Mielestäni juuri tällä osastolla Välipakka on parhaimmillaan. Aivan kansainvälisellä huipputasolla. Välilläs uorastaan uskomattoman hienoa työstöä… Ai, eikö scat muka ole laulua? Höpö, höpö… helppokuuloisuudestaan huolimatta Välipakan tasolla erittäin vaikeaa ja teknistä sellaista… ei mitään perus-ääbylääbyä.”

 ”Pianisti Janne Maarala on tällä levyllä vanhojen standardien myötä loistokkaan upeassa vedossa. 88 kosketinta soi,niinkuin sen tämän tyyppisessä jazzissa tuleekin soida. On ihastuttavaa kuunnella niin hänen Välipakan taustoitusta kuin erittäin maittavan makoisia soolo-osuuksia. Menneiden vuosikymmenten jazzin tatsi on porautunut hienosti Maaralan sisimpään. Hän on todellinen Jazzpianisti omassa tyylikategoriassaan. Täydet pisteet hänelle…”

”Lähes samaa voi sanoa, myös Sampo Tiittasen bassonpompotuksesta. Maslakasti kulkevaa ja kokonaissoittoa ryhdistävää osaamista. Sitä ihteään. Myös rumpali Thomas Törnroos kuuluu tuohon samaan kastiin. Ei mitään ylihiottua ja loppuunkliinattua juttua, vaan tehokkaan iskevää tatsia tällaiseen jazziin. Eli tärkeintä on rytmikäs pelin henki.”

”Todellisia helmiä aidon amerikkalaisen jazzin saralta!”

****
Voit lukea koko Jazzrytmit-lehden arvostelun täältä.

Swinging Standards -albumi on tilattavissa verkkokaupastani.

(Janne Maarala ja Juki Välipakka poseeraavat Swinging Standards -albumin vihkosessa)

Pianisti Janne Maarala Trio Featuring Juki Valipakka Swinging Standards Booklet Cover