Pianisti häihin

Pianisti luo tunnelmaa hääjuhlan eri vaiheisiin

Pianistin tilaaminen häihin on loistava tapa luoda upea musiikillinen tunnelma tärkeään juhlaan ja ainutlaatuiseen päivään. Se on myös edullisempaa kuin koko bändin käyttäminen.

Pianisti vihkiseremoniassa

Monissa kirkoissa on urkujen lisäksi – ja joissakin niiden tilalla – käytettävissä pystypiano tai flyygeli. Pianisti voi silloin urkurin tavoin soittaa vihkiseremonian alku- ja loppumarssit. Jos vihkiminen tapahtuu muualla kuin kirkossa – esimerkiksi juhlapaikan pihalla tai kartanon terassilla – pianisti voi tuoda paikalle oman sähköisen soittimen, ja soittaa seremonian musiikin joko pianon tai aitojen kirkkourkujen äänellä.

Usein vihkiseremoniassa esitetään häämarssien lisäksi heti aviopariksi julistamisen jälkeen joku hääparille tärkeä ja kaunis sävelmä. Pianisti voi esittää sen yksin tai vaihtoehtoisesti yhdessä laulajan tai jonkin muun instrumentin soittajan – esimerkiksi viulistin tai saksofonistin – kanssa.

Musiikkia häävieraiden saapuessa juhlapaikalle tai ruokailun aikana

Pianistin soittama monipuolinen ja tunnemallinen musiikki luo hienot puitteet itse juhlapaikalla hääparin vastaanottaessa onnittelijoita sekä häävieraiden vaihtaessa kuulumisia sukulaisten ja ystävien kanssa tai tutustuessa uusiin ihmisiin.

Ruokailun ja kahvin aikana pianomusiikki on myös loistava keino rentouttaa ja kohottaa juhlatunnelmaa.

Pianistin lisäksi on mahdollista tilata häihin myös pieni kokoonpano – esimerkiksi duo tai trio – musisoimaan alkuillan ja ruokailun ajaksi.

Pianisti – yhtä hyvin kuin bändi – voi soittaa häävalssin ja muun hääjuhlan musiikin

Kun tilaat ammattitaitoisen pianistin häihin, hän voi soittaa yksin myös häävalssin tai hääkappaleen ja muuta tanssimusiikkia.

Pianisti Janne Maaralalla on sekä lukuisten hääkeikkojen että oman paritanssiharrastuksensa myötä selkeä käsitys häissä soitettavasta musiikista. Toivottepa häihin sitten perinteistä tanssimusiikkia – kuten valssia, tangoa, foksia, humppaa, jenkkaa, polkkaa tai masurkkaa; lattareita – kuten sambaa, cha chata, rumbaa tai bossa novaa; tai iskelmiä, poppia ja rokkia, se onnistuu varmasti.

Loppuillan tanssimusiikin ajaksi on hyvä vaihtoehto tilata myös bändi, jolloin etenkin ns. bilemusa – rock, pop, disco, soul, finnhitit ja suomipopit – saa uuden vaihteen silmään ja häävieraiden kannat kattoon.

Tilaa pianisti häihin tai pyydä tarjous!