Jazzrytmit arvioi Janne Maarala Trion ja Mikko Pettisen uuden albumin ”Night and Day”

Verkossa nykyään ilmestyvä Jazzrytmit arvosteli Janne Maarala Trion ja Mikko Pettisen uuden albumin Night And Day. Voit lukea koko arvostelun täältä.

Tässä muutamia poimintoja Osku Rajalan kirjoittamasta tekstistä:

Olen aiemminkin ihastellut Maaralan taitoa mustavalkioiden parissa. Monitahoisena tyyliniekkana hän hallitsee myös vanhemman jazzin salat erinomaisesti. Niin sen kiihkeissä rytmeissä kuin herkemmissä kiinniotoissakin.”

”Hänen soittonsa juoksee lennokkaan kevyenä, mutta silti tahdonvoimaisena. Hallitun intensiivisenä. Kuuntelijan korvaa ja rytmilihaksia hellivänä. Hän ei pyri tiukkaan nuottituijotukseen vaan omaa messevän improtajun. Hänen soittogenrensä pukee kokonaisuuden nautinnolliseksi. Hieno pelimanni…”

”Rytmikkään paksukielisen jumputuksen komentaja Sampo Tiittanen luo Maaralalle mainion sykkeellisen taustaraamin. Rennon römäkkä tumma pompotus luo pehmeän patjan, jossa on hyvä piehtaroida ja kelliä. Taustana tai soolona. Bassosuoni sykkii lämpöä ja elämän eliksiiriä…”

”Rumpali Jussi Miettola mättää rytmimattoa. Milloin oikein hartian takaa, milloin lempeän hellällä kosketuksella. Oivasti mukana elävänä. Juuri sopivasti taka-alla pysyvänä. Mutta runsaalla tarjottimella kokonaisuutta tarjoillen. Tanakkaa perustyöstöä perusjazzille…”

 Vierailija Pettinen on taitoniekka, jonka puhaltamistakuullaan UMOn trumpettisektiossa ja monissa muista yhteyksissä. Timantinkovaa osaamista, jossa standardikama saa oman rosoisuutensa. Esittämisen vapauden. Taitavaa… makoisaa….”

 ”Erinomainen livepläjäys menneiden vuosikymmenten jazzinystäville. Myös teknisesti hyvin tehtynä. Hienoa maestro Maarala…”