Janne Maarala Trion ja Juki Välipakan uudella albumilla standardit svengaavat

Pianisti Janne Maarala Trio featuring Juki Valipakka Swinging Standards etukansi front cover

Mediatiedote / Helsingissä 7.10.14.

Vapaa julkaistavaksi

Sisältönä jazzstandardit, live-taltiointi, solistina miesjazzlaulaja sekä musiikkia lähes 2 tuntia 40 minuuttia  – siinä ainekset, jotka tekevät pianisti Janne Maaralan trion ja laulaja Juki Välipakan uudesta tupla-albumista melko harvinaislaatuisen levyn suomalaisessa jazzelämässä.

Janne Maarala Trio featuring Juki Välipakka: Swinging Standards – albumi julkaistaan Storyville Jazz Clubilla, Helsingissä 23. lokakuuta. Kahden cd:n mittainen äänite on taltioitu neljässä konsertissa vuosina 2011-2013, joista yksi pidettiin juuri Storyvillessa ja kolme Vantaan Jazzyhdistyksen järjestämissä Tikkujameissa Kulttuuritalo Vernissassa. Janne Maaralan ja Juki Välipakan lisäksi tupla-cd:llä soittavat basisti Sampo Tiittanen ja rumpali Thomas Törnroos.

Swinging Standards – albumilla soivat nimensä mukaisesti jazzstandardit eli mm. Nat King Colen ja Frank Sinatran tutuksi tekemät ikivihreät. Yhtyeen tulkinnat nojautuvat vahvaan jazzperinteeseen, mutta ovat samalla persoonallisia ja yllätyksellisiä, kuten Maaralan soolopianistina tulkitsema kaunis ja herkkä balladiversio kappaleesta All Of Me tai letkeänä sambana esitetty Day By Day,  jossa Juki Välipakka intoutuu perkussioita matkivaan ilmaisuun.

Swinging Standards -albumin laulusolisti Juki Välipakka on valittu Suomen parhaaksi miespuoliseksi jazzlaulajaksi Jazzrytmit-lehden kriitikkoäänestyksessä vuosina 1996-1999, 2001-2003 sekä 2006-2007. ”Juki Välipakan scat-improvisaatiot ovat maassamme omaa luokkaansa, mikä tulee uuden levymme improvisoiduissa laulusooloissa hyvin ilmi. Jukin hunajaiseksi baritoniksi kutsuttu lauluääni sopii hienosti myös levyllä kuultavien balladien tulkintaan”, Maarala toteaa bändikaveristaan.

Yhtyettä johtavan Janne Maaralan pianonsoitto uudella albumilla on virtuoottista, luovaa ja kekseliästä. Yleisön edessä soittaminen antoi Maaralalle lisäintoa albumia äänitettäessä. ”Live-taltiointi tuo monivivahteiselle Swinging Standards –levylle aidosti läsnäolevan tunnelman sekä intiimin vuorovaikutuksen yleisön kanssa, mikä sopii hyvin juuri jazzstandardien levyttämiseen. Ikivihreät ovat nimensä mukaisesti ikuisia lauluja, joille aina löytyy rakastavaa yleisöä, kunhan niiden esittäjät osaavat tulkita niitä kiinnostavasti ja taitavasti”, Maarala uskoo.

Yhtyeen muut jäsenet, basisti Sampo Tiittanen ja rumpali ThomasTörnroos ovat soittaneet Janne Maaralan kanssa yhdessä jo vuosien ajan. ”Tämän komppiparin svengaavaan soittoon on helppo luottaa”, Maarala kehuu.

Janne Maarala on toiminut päätoimisena musiikin ammattilaisena vuodesta 2000 lähtien. Hän johtaa omia yhtyeitään ja esiintyy konserttisaleissa, kirkoissa, jazzfestivaaleilla ja -klubeilla sekä erilaisissa yritys- ja yksityistilaisuuksissa. Maarala julkaisi kolme vuotta sitten poikkimusiikillisen ja tunnelmallisen ensilevynsä Soi kunniaksi Luojan, joka myös oli konserttiäänitys. Taiteellisesti luovaa ja aktiivista vaihetta elävällä Maaralalla albumien tuotantotahti on kiihtymässä.” Aikomuksenani on julkaista Swinging Standards -levyn jälkeen kolme seuraavaa albumia jo ensi vuoden aikana”, hän paljastaa.

Swinging Standards – levyä on saatavilla 23. lokakuuta lähtien Janne Maaralan verkkokaupasta osoitteesta www.jannemaarala.com ja hyvin varustetuista levykaupoista 31.lokakuuta lähtien.

———————————————————–

Janne Maarala Trio Featuring Juki Välipakka: Swinging Standards  – albumin levynjulkistamiskeikka Storyville Jazz Clubilla, Helsingissä 23. lokakuuta 2014 klo 22. Liput 8e.