Janne Maarala isännöi Storyville Jazz Clubin torstai-illoissa

Storyville Jazz Club aloittaa vuoden 2009 alussa torstaisin uuden teemaillan.  Jazzestradille nousevat maamme pop- javiihdemusiikin johtavat artistit. Tammi-helmikuun artistit ovat Suomen euroviisuedustajina esiintyneet Geir Rönning ja Marika Krook, Syksyn Sävelen voittanut Janne Tulkki, Pori Jazzin vuoden taiteilijaksi valittu Sami Pitkämö, Suomi-soulin keulakuva Sami Saari, Four Cats -legenda Kaj Lind, Laila Kinnusen supermusikaalinen tytär Milana Misic sekä  moderni Erik Lindström -tulkitsija Ira Kaspi säestäjänään kitarataituri Peter Engberg.

Janne Maarala Houseband

Teemailtojen isäntänä toimii pianovirtuoosi Janne Maarala, joka on koonnut housebändiksi hupputaitavista jazzmuusikoista koostuvan kokoonpanon. Saksofoneja soittaa Joonatan Rautio, bassoa Sampo Tiittanen ja rumpuja Mikael Seire. Maarala on esiintynyt heidän kanssaan eri yhteyksissä jo yli kymmenen vuoden ajan. Nimekkäät solistit tulevat esittämään Storyvillessa pääasiassa omaa ohjelmistoaan, joista Maarala tekee tarvittaessa uusia jazzsovituksia.

Suosittu Janne Tulkki

Torstai-iltojen teema-artistina  aloittaa 8. tammikuuta suosittu viihdelaulaja Janne Tulkki, jonka ensimmäinen levy Janne Tulkki on myynyt peräti tuplaplatinaa (60 000 kappaletta)  ja kolmesta muustakin on tullut kultalevy. Hän esittää Storyvillessä tutun suomenkielisen ohjelmistonsa lisäksi ainakin rock & rollia sekä Nat King Colen sävelmiä.

Valloittava Marika Krook

Valloittava  Marika Krook on kotonaan niin ooppera- ja musikaaliareenoilla, viihdemusiikin ja jazzin maailmassa, kuin etnon ja soulin parissa. Muun muassa Suomen Euroviisun esittäjänä Edean kanssa vuonna 1998 tunnetuksi tullut Marika esittää Storyvillessa tammikuun 15. päivänä  sekä omia sävellyksiään että tuttuja jazzstandardeja.

Kaj Lind – suomalaisten suosikki jo 60-luvulla

 Kaj Lindistä tuli suomalaisten suosikki jo 60-luvulla, sekäitsenäisenä sooloartistina että Four Cats -yhtyeen jäsenenä. Laulamisen ja säveltämisen lisäksi elokuva- ja tv-näyttelijänä kunnostautunut Lind tunnelmoi jazzevergreenien parissa 22. tammikuuta.

Unohtumatonta Lindström-tulkintaa

Laulaja Ira Kaspin ja kitaristi Peter Engbergin muodostama duo saapuu Storyvillen lavalle 29. tammikuuta. Ira Kaspi on tullut tunnetuksi ennen kaikkea Erik Lindströmin unohtumattomiensävellysten modernina tulkitsijana. Myös Storyvillessä Ira & Peter esittävät etenkin Lindströmin ohjelmistoa.

Kriitikoiden ylistämä Sami Pitkämö

Helmikuun ensimmäisenä torstaina (5.2.) solistivuorossa on viime kesänä Pori Jazzin vuoden taiteilijaksi valittu Sami Pitkämö. Suomen Jazzlehden kriitikot ovat puolestaan valinneet Pitkämön kahdesti maamme parhaaksi miesjazzlaulajaksi. Myös lauluntekijänä, multi-instrumentalistina ja tuottajana tunnettu  Pitkämö esittää Storyvillessa  Frank Sinatran ja Nat King Colen hienoimpia ikivihreitä.

Herkkä tulkitsija Milana Misic

Upeaääninen ja herkkä Milana saapuu tulkitsemaan rakastetu näitinsä Laila Kinnusen hittejä  helmikuun 12.päivänä. Viime maaliskuussa Milana Misic julkaisi kauan odotetun levyn Lailan tutuksi tekemistä lauluista,  joita hän  on esittänyt myös konsertilavoilla.

Energinen ja karismaattinen Sami Saari

Suomi-soulin perustajiin kuuluva Sami Saari astuu estradille 19. helmikuuta. Samin suurimmat hitit soivat jatkuvasti useiden radioasemien taajuksilla. Saari on tunnettu erittäin energisenä live-esiintyjänä, joka osaa ottaa yleisön upealla lavakarismallaan. Storyvillessä  hän esittää jump & jive – klassikoita, rockabillyä, vanhaa soul-musiikkia suomeksi ja englanniksi – mm. Louis Priman, Elviksen,  Ray Charlesin sekä Sam Cookin hittejä.

Norjan lahja Suomelle – Geir Rönnin

Suomen vuoden 2005 Euroviisukilpailun voittaja Geir Rönning  on esiintynyt monenlaisilla areenoilla, intiimeistä ”mies, kitara ja laulu” -soolokeikoista  aina supersuosittuihin, pianovirtuoosi Robert Wellsin ”Rhapsody in Rock”-megakonsertteihin. Hän esitti myös vuoden 2005 yleisurheilun MM-kilpailujen tunnuskappaleen Victory Helsingin olympiastadionilla. Kannattaa tulla kuuntelemaan (ja myös katselemaan), mitä karismaattinen Geir valitsee ohjelmistoonsa Storyvillen teemailtaan 26. helmikuuta!