Suomen Kulttuurirahasto tukee projektiani: Taidetta hoitolaitoksiin – 150 pianokonserttia vuodessa

SUOMEN KULTTUURIRAHASTO MYÖNSI TUEN PROJEKTILLENI ”TAIDETTA HOITOLAITOKSIIN – 150 PIANOKONSERTTIA VUODESSA”

Olen jo yli kymmenen vuoden aikana aina silloin tällöin konsertoinut palvelutaloissa ja hoivakodeissa – muutamasta noin kymmeneen konserttiin vuodessa.

Käsien rasitusvammasta johtuneiden pitkäaikaisten sairaslomien päättymisen jälkeen viime syyskuussa olen tehnyt aiempaa enemmän soolokonsertteja hoitolaitoksissa.

Olen kokenut erittäin tärkeäksi ja sydäntäni lähellä olevaksi asiaksi mennä esittämään musiikkia ihmisille, joista useimmat eivät enää pääse nauttimaan taiteesta ja kulttuurista muualle – ainakaan ilman ulkopuolisen henkilön apua.

Olen havainnut esiintymisieni yhteydessä, miten vahvasti musiikki vaikuttaa hoitolaitosten asukkaisiin. Se herättää rakkaita muistoja elämän varrelta ia tuo tunteita pintaan – niin iloa kuin surua. Asukkaat ovat valtavan kiitollisia saadessaan musiikin kautta juhlan arjen keskelle.

Musiikilla on valtava voima vaikuttaa meistä jokaiseen. Ikäihmiset saavat konsertin aikana yhteyden johonkin syvällä sisimmässään – ehkä ensimmäistä kertaa pitkään aikaan.

Itselleni konsertit palvelutaloissa ja hoivakodeissa ovat muodostuneet hyvin rakkaiksi tuokioiksi. Koen mitä suurimmassa määrin nämä esiintymiset elämän pyhinä hetkinä.

Monesti konsertin päätyttyä jään vain hiljaa seisomaan lavalle ja katson ihmisiä antaen katseeni liikkua yksistä silmistä toisiin. Kuulijoilla ei ole yleensä kiire mihinkään.

Näen näinä hiljaisina hetkinä usein kyyneleitä kuulijoiden silmissä. Silloin omatkin silmäni lähes poikkeuksetta kostuvat. Toisinaan joku tulee kädestä pitäen kiittämään näissä herkissä tunnelmissa, jolloin saatamme olla puolin ja toisin liikuttuneita sanattoman läsnäolon keskellä.

Kahden kuluneen viikon aikana olen saanut ilon ja kunnian kertoa konserttieni loppupuolella uutisen, että Suomen Kulttuurirahasto on myöntänyt minulle yhden vuoden taiteilija-apurahan projektiini Taidetta Hoitolaitoksiin – 150 pianokonserttia vuodessa. Kertoessani ilosanomaa lauseet ovat jääneet usein suussani kesken tunteiden ottaessa vallan.

Kiitän vilpittömästi Suomen Kulttuurirahastoa saamastani tuesta. Odotan innolla sitä, että pääsen seuraavan 12 kuukauden aikana lunastamaan lupaukseni, ja onnistun sekä sopimaan että soittamaan 150 soolokonserttia palvelutaloissa ja hoivakodeissa.

#skr2020#kulttuurirahastontuella#rakkaudella