Janne Maarala Trio & Juki Välipakka

Pianisti Janne Maarala Trio Featuring Juki Välipakka

”Perinnettä ylläpitävien muusikoiden osaaminen on parasta A-luokkaa.”
”Bändin liiderinä toimii loistava pianisti Janne Maarala, jonka soitto on juuri sitä, mitä lääkäri on määrännyt.”
”Juki Välipakan scat on täyttä rautaa meillä ja muualla, talossa ja puutarhassa.”

Sitaatit / Matti Nives (We Jazz) – yhtyeen uuden Swingin Standards  -albumin ns. ”liner-notes” -tekstissä.

Janne Maaralan Trion solistina on loistava jazzlaulaja Juki Välipakka, jonka taiturimainen scat-improvisaatio sytyttää jokaisen kuulijan. Yhtyeen ohjemistossa on laaja valikoima mm. Nat King Colen ja Frank Sinatran tutuksi tekemiä kappaleita. Yhtyeen tulkinnat nojautuvat vahvaan jazzperinteeseen mutta ovat samalla kekseliäitä ja persoonallisia.

Juki Välipakka (s. 1963) on valittu Suomen parhaaksi miespuoliseksi jazzlaulajaksi Jazzrytmit-lehden kriitikkoäänestyksessä vuosina 1996-1999, 2001-2003 sekä 2006-2007. Jukin äänenkäyttö on maassamme omaa luokkaansa. Hänellä on syvä hunajabaritoni sekä vahva tulkinta.

Pianisti Janne Maaralan soitto on virtuoottista, monipuolista ja luovaa. Vahvan svengin yhtyessä takaa komppipari basisti Sampo Tiittanen ja rumpali Thomas Törnroos.

Janne Maarala Trion & Juki Välipakan uusi tupla-albumi Swinging Standards ilmestyi  23.10.2014 Storyville Jazz Clubilla. Levy on taltioitu neljässä konsertissa vuosina 2011-2013, joista yksi pidettiin juuri Storyvillessa ja kolme Vantaan Jazzyhdistyksen järjestämissä Tikkujameissa Kulttuuritalo Vernissassa. Kuuntele levyn musiikkinäytteitä täältä.

Yhtye perustettiin vuonna 2009 ja se on konsertoinut Storyville Jazz Clubin ja Tikkujamien lisäksi mm. Vuotalossa (Helsinki), Jälkilöylyjazzeissa Teatteriravintola Nyyrikissä,  Ekman Jazz Clubilla (Sture Jazz Bar, Helsinki) ja Cafe Rongossa (Porvoo).

Kokoonpano:

  • Juki Välipakka – laulu
  • Janne Maarala – piano
  • Sampo Tiittanen – basso
  • Thomas Törnroos –  rummut

Voit tilata uuden albumin Janne Maarala Trio Featuring Juki Välipakka – Swinging Standards suoraan verkkokaupastani. Katso koko albumin sisältö täältä.

Swinging Standards -albumin ns. ”liner notes” -tekstit on kirjoittanut toimittaja Matti Nives (We Jazz). Lue teksti täältä.

Yhtyeen pressikuvia on ladattavissa täältä.

Pyydä tarjous!