Janne Maarala Good Spirit

Tämä huikean taitava ja monipuolinen yhtye voi soittaa niin tunnelmallista taustamusiikkia, tanssittavia hittikappaleita ja haluttaessa myös taiteellisesti korkeatasoisen, asiakkaan toiveiden mukaan räätälöidyn konsertin.

Yhtyeen jäsenillä on esiintymiskokemusta lukuisilta jazzfestivaaleilta Suomessa ja ulkomailla. Yhtyeen saksofonisti Joonatan Rautio on valittu Pori Jazzin vuoden taiteilijaksi vuonna 2001 sekä saanut Suomen Jazzliiton myöntämän Yrjö-palkinnon vuonna 2010.  Trumpetisti  Mikko Pettisellä on meriitiinään voitto kansainvälisissä jazzkilpailuissa sekä solistina että yhtyeensä  MP4:n kanssa (Getxo  2002).  Yhtyeen debyyttialbumi Central Playa (Impala)  oli ehdolla Jazz-Emman saajaksi vuonna 2004, ja Jazzrytmit-lehden äänestyksessä kriitikot valitsivat sen vuoden parhaaksi jazzlevyksi.

Janne Maarala Good Spirit on peruskokoonpanossaan kuusihenkinen (laulu, trumpetti, saksofoni, piano, basso ja rummut) mutta esiintyy tarvittaessa myös pienennettynä tai laajennettuna.

Yhtyeen laulusolistit Anna Inginmaa ja Mikko Pettinen laulavat omia taidokkaita soolonumeroitaan sekä tunnettuja Frank Sinatran duettoja. Anna on säkenöivä ja valovoimainen laulaja, joka ottaa yleisön kuin yleisön upealla äänellään sekä iloisella energiallaan. Mikko on maailmanluokan huipputrumpetisti, jolta sujuu myös laulaminen – tämän sivun kuvissa on Mikon tilalla yhtyeen edellinen trumpetisti-laulaja Jose Mäenpää.

Yhtye vie kuulijansa 20-luvun New Orleansiin ja Dixieland-musiikin aikaan, 30-luvun swingin kultakauteen, 40-lubun bebop-luolien hämyiseen tunnelmaan sekä 50 – 60 lukujen hard bopin sekä modaalisen jazzin kautta modernin jazzin rytmeihin ja harmonioihin. Mukana ohjelmistossa runsaasti myös muun mustan musiikin helmiä: soul, rhythm&blues, jump&jive, rock&roll ja boogie woogie.

Yhtyeelle on omaleimaista ikivihreiden ja rakastettujen jazzsävelmien esittäminen suomeksi sekä omat jazzsovitukset suomalaisista iskelmistä ja pophiteistä.   Yhtye soittaa myös tanssittavaa bilemusiikkia.

Pyydä tarjous!

 

Ääninäytteet / Janne Maarala Good Spirit