Janne Maarala Trio & Mikko Pettinen

Pianisti Janne Maarala Trio Featuring Mikko Pettinen

Huikea jazzkokemus” 

”Tänne olisi kannattanut tulla vaikka kavahtaankin sanaa jazz. Syy yleiseen riemuun oli tämän kertainen housebändimme Janne Maarala Trio ja vierailija Mikko Pettinen,  trumpetti ja flyygelitorvi.”

”Yleisön pyynnöstä encorena bändi esitti ”Night and Dayn” , joka oli jälleen huikea laulu- ja soolosuoritus. Janne Maaralan pianonsoitto oli jälleen aivan omaa luokkaansa. Janne oli ladannut illan esitykseen kovia panoksia. Illan edetessä vauhti vain kiihtyi. Tekniikassa ja sooloissa ei voinut olla parantamisen varaa. Janne on löytänyt oman tyylinsä. Sitä on vaikea matkia. Ilta oli todella hieno.”

(Ylläolevat siitaatit Vantaan Jazzyhdistyksen konserttiarvostelustamme)

Janne Maarala Trion & Mikko Pettisen ohjelmisto koostuu tiukalla svengillä ja virtuositeetilla esitetyistä jazzstandardeista ja jazzoriginaaleista  (tunnettujen jazzmuusikoiden sävellyksistä) bebop-aikakaudesta eteenpäin.

Trumpetisti-laulaja Mikko Pettinen (s. 1974) kuuluu Suomen jazzmuusikoiden kärkikaartiin.UMOssa vakituisesti soittava Pettisellä on meriitiinään voitto kansainvälisissä jazzkilpailuissa sekä solistina että yhtyeensä  MP4:n kanssa (Getxo  2002).  Yhtyeen debyyttialbumi Central Playa (Impala) ) oli ehdolla Jazz-Emman saajaksi vuonna 2004, ja Jazzrytmit-lehden äänestyksessä kriitikot valitsivat sen vuoden parhaaksi jazzlevyksi.

Kokoonpano:

Mikko Pettinen – trumpetti, flyygelitorvi  ja laulu
Janne Maarala – piano
Sampo Tiittanen – basso
Jussi Miettola – rummut

Pyydä tarjous!